Bilden visar (troligen) att han utsatts för en grov misshandel av personalen i häktet före sin död.

Vi har tidigare skrivit om en husbykille (“Ali”) som avled i en häktescell i Flemmingsberg. Nu har anhöriga fått en kopia av förundersökningen (FUP:en). Stora delar av förundersökningen har täckts av svarta rutor så att man inte kan se vad olika vittnen har sagt och själva obduktionsprotokollet får man inte se något alls av.

Det framgår trots allt av FUP:en att en personal har sagt att den döde hade varit i ett våldsamt bråk med personalen dagen före han dog. Det framgår även att en häktespersonal har sagt att de hittade honom i cellen och att de “skar ner honom”, dvs. de menar att han hittats hängande. Vad som är märkligt är att det inte finns några märken alls kring hans hals. En sökning på nätet ger vid handen att en person som har försökt hänga sig själv får tydliga mörka märken på halsen. Om han skulle ha hängt ett tag när de hittade honom på morgonen så borde det varit en mörk “ring” i skinnet runt hans hals. Anhörigas foton från bårhuset visar inga märken på halsen. Cellerna är för övrigt konstruerade så att det inte ska gå att hänga sig.

Inga tydliga märken på halsen som efter ett stort tryck efter en snara (autentisk bild från bårhuset)

 

En person som försökte hänga sig har publicerat en bild på sin blogg som visar tydliga blåmärken på halsen.

Så här har åklagaren täckt över det mesta i polisens förundersökningsprotokoll.

Flera personer har dödats av polisen i Sverige genom att händerna sätts på ryggen varefter de trycker på ryggen. Möjligen kan detta var ett sådant fall. De anhöriga övertygade om att han inte tagit sitt eget liv.