Många i området har anhöriga i Sudan som nu ringer och berättar att de inte har mat och att inte har någonstans att sova. Många bor i en skog i Etiopien och de berättar att de har blivit attackerade av militära grupper i Etiopien. 

Enligt boende i Husby så är huvudstaden Khartom nu helt tom förutom hundar som äter lik och Rapid Support Forces (RSF) som har tagit över huvudstaden efter att ha drivit bort Sudans regering och 15 miljoner människor. Enligt uppgift så stöds RSF av Förenade arabemiraten och Sudans regering köper vapen av Ryssland.

Boende berättar att de flesta Rapid Support Forces är araber och att de genomför en rasistisk etnisk rensning och att de begraver svarta levande. Det påstås att Förenade arabemiraten har lovat dem att de ska få ett eget land i Sudan eftersom de har levt utspridda i olika länder.

Se bilder här:
https://vm.tiktok.com/ZGesSPUsj/