För drygt ett år sedan avled en ung husbykille i en cell i häktet i Flemmingsberg. Enligt släktingarna så har han blivit mördad av polisen men polisen påstår att han har tagit livet av sig.

Killen som var drygt tjugo år arbetade heltid och har aldrig haft problem med polisen tidigare blev plötsligt gripen och anklagad för ett brott. Han blev helt förtvivlad och fick ingen information om vad han var anklagad för. Han satt isolerad i flera veckor och en söndag så var han plötsligt död. Detta var dagen före att han skulle förhöras av polisen och få reda vad han var anklagad för.

Släktingarna fick information om att han var död och åkte till bårhuset. På bårhuset fick de se kroppen som var grovt misshandlad. Ansiktet var fullt av röda bulor som efter grov misshandel och revben syntes vara brutna och en märklig skada fanns bakom örat. Det fanns inga skador på halsen eller liknande som skulle tyda på att han tagit sitt liv,

Åklagaren som är ansvarig för ärendet håller fortfarande på och utreder och hon säger att hon hela tiden påminner polisen att de ska återkomma angående olika utredningsåtgärder men de svarar inte och drar ut på det hela. Utredningen handlar enligt åklagaren om “vållande till annans död” vilket ska betyda att personalen ska ha låtit honom ha något föremål som han tagit sitt eget liv med.

Släktingarna vägrar tror denne levnadsglade och skötsamme husbykille plötsligt har tagit sitt eget liv efter en kort tid i häkte.

Bilden till denna text är tagen ur ett annat sammanhang.