Se videon! Personer från två intilliggande företag gick förra veckan mot attack för att få bort arbetarna från platsen. Stämningen var aggressiv och nedlåtande kommentarer flög i luften, vilket också syns på filmen. Polisen tillkallades av facket Syndikalisterna och de körde bort de som attackerade och förklarade att de strejkande hade rätt att vara där.

Polisen var inte fientlig mot de strejkande och sa att de skulle ringa om de blev blir störda igen. Arbetsgivaren vill ännu inte diskutera med de strejkande utan hotar istället de kollegor som hälsar på arbetarna när de åker förbi.

En lastbilschaufför stannade till och bjöd på glass och dricka. Han parkerade och gick in på Medicarriers kontor, där han omedelbart blev utskälld och förbjuden att hälsa på sina strejkande kollegor.

Missförhållandena på företaget är många, men största problemet är lönen och löneklyftorna. VD Annika Berthold har inte bemött arbetarnas åsikter och duckar hela situationen.

De strejkarna säger att det dagligen kommer personer från omkringliggande företag och är otrevliga och motarbetar aktionen. Misstanken finns att Medicarriers ledning använder sig av grannföretagen för att motarbeta aktionen.

Stöddemonstrera med arbetarna på Finspångsgatan 44 i Lunda industriområde!!!
Gå dit och sitt en stund och visa att det finns utomstående som stödjer.