I Husby finns många som jobbar inom vården som t.ex. sjuksköterskor. Vårdförbundet har nu tagit ut sina medlemmar på SÖS, Danderydssjukhus, Karolinska(Solna & Huddinge) i strejk från tisdag 4/6 kl.11. Håll koll på Vårdförbundets hemsida för att se om det är strejk på din arbetsplats. Om du inte är medlem så försök att stödja strejken genom att inte gå till jobbet. Om du inte är medlem så får du inga pengar om stannar hemma men du kan ju kanske ta risken att sjukskriva dig…

Vårdförbundet kräver kortare arbetstid för sina anställda, vilket är viktigt eftersom arbete i vården ofta är tungt och slitsamt för kroppen.

Arbetsgivarna menar att kostnaderna mm skulle bli för stora. Sönderstressade och arbetskadade anställda kostar även det pengar men de landar mest på staten (oss skattebetalare). Patienterna får sämre vård av utsliten personal.

Om vi tänker tillbaka till Corona tiden så minns vi att vårdpersonalen var och är fortfarande föredömen som trots brist på skyddsutrustning m.m. slet dag ut och dag in för oss. Uppskattningen från arbetsgivarna uteblev i många fall helt.