Under måndag 13/5 eftermiddag påbörjade Studenter för Palestina Örebro en tältdemonstration. En student från järvaområdet är drivande i protesterna. De protesterar mot folkmordet på palestinier och mot Örebro universitets samröre “med vapentillverkare och andra sionistkramare”.

Bakgrunden till protesterna är att en israelkramande chef på universitetet har bjudit in olika israelkopplade företag för att presentera sig mitt under folkmordet. Bakom detta ligger bland annat Marie Brodin chef för kommunikation och samverkan på Örebro universitet och gift med israelvännen Johan Pehrson (Liberalernas ordförande).

En representant från universitetet dök under kvällen upp för att ta foto och försöka skrämma stundenterna genom att påstå att de kunde “åka dit” på att sätta upp tält. Han hade dock svårt att förklara vilket brott som det skulle kunna innebära. När inte detta fungerade så hämtade de polis.

Studenterna som vi har pratat med var vid gott mod och låter hälsa att de inte tänker ge upp.