Under 30 april till 1 maj anordnade Husby Arbetar Centrum (HAC) olika aktiviteter i Husby. Firandet av 1 maj påbörjades redan 30 april med gratis korv och juice till alla. Grillen gick varm under eftermiddagen med många intressanta samtal kring situationen på olika arbetsplatser.

Firandet fortsatte under 1:a maj med ett tåg från Kista torg till Husby Centrum. Slagord som “jalla,jalla arbete åt alla” och “bättre bemanning inom skola, vård och omsorg” hördes.

Efter marschen bjöds det åter på korvgrillning, mat och juice.

Fokus under hela firandet är dock de krav som HAC anser vara viktigast. Ett bättre liv för arbetarklassen genom bättre bemanning inom vård/skola/omsorg. Affisher med detta krav sattes upp på olika arbetsplatser i Husby.

Vill du prata med någon ur HAC kan de kontaktas på tisdagar mellan kl.17-18.30 på Socialt Center, Folkets Husby.