Kom och låt dig inspireras av berättelsen om Frances Tuuloskorpi, en kvinna vars liv och arbete har inspirerat arbetarklassen till kamp i Sverige.

 Plats: Folkets Husby i Husby centrum

 Frances lärde tidigt lärde sig betydelsen av kunskap och engagemang och har haft en karriär som sträcker sig över flera olika fält. Från sina tidiga år som författare där hon bland annat gav ut banbrytande verk om barnuppfostran, till dramatiska teaterpjäser som berört och engagerat publiken genom åren.

Det är dock som ordförande i fackklubben hos Stockholmsbagarn som Frances verkligen gjorde ett bestående intryck. Hennes engagemang och stridsvilja under de mer än 20 åren på posten blev legendarisk och hon blev en symbol för arbetarkampen. Hennes insatser dokumenterades i den gripande dokumentärfilmen “Fackklubb 459 – Sista striden på bagarn”, där hon spelar en central roll.

Sedan nedläggningen av Stockholmsbagarn har Frances fortsatt att påverka och inspirera genom sitt arbete på San Remo bageri och genom sitt skrivande, senast med den uppskattade antologiserien “Folkrörelse på arbetsplatsen”.

Miss inte chansen att höra Frances Tuuloskorpi dela med sig av sina erfarenheter och insikter. Detta är en unik möjlighet att få en djupare förståelse för både de personliga och politiska kampar som formar vår arbetsmarknad och samhälle idag. Gå och lyssna på ett föredrag om en sann pionjär – en kvinna som har levt ett liv i strävan efter rättvisa och förändring.

 Arrangör: SNACK på Socialt center