Bakgrunden till det som kunnat sluta med en tragedi under onsdagen på Husbygårdsskolan var mobbingrelaterat. En yngre elev tog med en kniv till skolan för att skada en annan elev som enligt uppgift kränkt eleven en längre tid. Föräldrar berättar att skolan helt saknar en plan för arbete mot mobbing.

Varje skola ska ha en kränkningsplan där det står beskrivet hur man motverkar att elever behandlar varandra dåligt. Detta står att läsa på Skolverkets hemsida. Några föräldrar vi varit i kontakt med berättar att det inte finns en sådan plan på Husbygårdskolan. En förälder berättar att mobbning har förekommit i flera år utan att skolan vidtagit tillräckliga åtgärder.

Elever som mobbar mår inte bra, elever som blir mobbade mår inte bra och vad gör skolledningen? På onsdagen var det tur att inget värre hände men hur blir det nästa gång?