Mellan kl.16-18 grillas det korv och blommor delas ut röda nejlikor för att uppmärksamma arbetarkvinnornas situation och uppmana till kamp.

Hetsen i vården bryter ner arbetarkvinnorna

Många kvinnor arbetar för låga löner inom vården. Ett tungt arbete med tunga lyft som ofta leder till arbetsskador, arbetsskador som arbetsgivaren i många fall ignorerar och som leder till livslånga besvär. Vården är en kapitalistisk kassako för de stora bolag som bara ser kvinnor som en inkomstmöjlighet och struntar i deras hälsa.

Ensamstående kvinnor som tar huvudansvaret för sina barn, kämpar för att barnen ska få trygghet, arbetar ofta skift för låga löner, skift som gör att det ofta blir problem med barnpassning.

Arbetarkvinnor tjänar oftast mindre än män men har samma försörjningskrav på sig som män, till exempel vid skilsmässa. Var ligger rättvisan i detta?

Vi arbetarkvinnor måste kräva samma löner som män och ta makten över de orättvisor som trycker ner oss och försämrar våra liv. Vi måste kräva jämställdhet och ta makten från de män som sitter vid makten och som motarbetar arbetarkvinnornas kamp då vår framgång skulle minska deras makt och stora bonusar.

Skönhetsindustrin göra stora pengar på sjuka normer

På detta kommer även omgivningens och skönhetsindustrins krav på hur man ska se ut för att passa in. Retuscherade bilder på kvinnokroppar gör att många känner sig oattraktiva och sprider mental ohälsa bland kvinnor som inte passar in i normen.

Vi kvinnor försöker passa in med dyr kosmetik, plastikkirurgi och kläder som de stora företagen tjänar stora pengar på.

Stöd varandra istället för att trycka ner varandra

Hur vore det om vi var snällare mot varandra och försökte uppmuntra varandra istället för att påpeka för varandra att man ser ut på ett visst sätt som kanske är annorlunda. Alla behöver inte se likadana ut.

Kvinnor skulle må bättre och känna sig friare om man inte hela tiden behövde bry sig om vad andra tycker och tänker. Förändringen börjar hos oss själva.

Bojkotta modeindustrin, köp kläder som är bekväma!! Naturellt är vackert och mata inte kosmetikaindustrin med pengar som vi tjänar genom hårt arbete.

Sverige har blivit ett otryggt land med många försämringar i “välfärden”, krigshot, inflation, lönesäkningar, dyrare hyror och NATO-anslutning med medföljande risk för krig. Vi arbetarkvinnor måste organisera oss och kämpa för ett tryggare liv för oss och våra barn.

Arbetarkvinnor! Kräv högre lön för kvinnor i arbetarklassen!
Kämpa för tryggare anställningar och sätt press på arbetsköpare för en vettig bemanning!
Stätt press på politikerna så¨att Försäkringskassans regler ändras så att det blir lättare att få livränta efter arbetsskador.
Kämpa för barnomsorg som passar arbetstiderna! Kommunerna måste erbjuda anställningar med dagtidsscheman.

MER MAKT ÅT ARBETARKVINNORNA.

HAC arbetar för att arbetarkvinnornas situation ska förbättras. Kom och prata med oss, vi lyssnar gärna. Tillsammans är vi starka!