Under lördagen den 17:e februari hölls årsmöte för Husby Arbetarcentrum i Folkets Husby. Mötet valde en ny styrelse bestående 9 personer, 6 män och tre kvinnor. I styrelsen finns flera yrkesgrupper representerade, vårdarbetare, transportarbetare, fabriksarbetare och även tjänstemän.

Det bjöds på god fika samtidigt som diverse frågor och utvecklingsplaner diskuterades. Rapport och redovisning av HAC:s ekonomi och arbete gjordes och vi som deltog kunde konstatera att det gjorts ett gediget arbete med att hjälpa medlemmarna och att man fått  ca en halv miljon kronor från arbetsköparna att återbetala till arbetarna.

En nyhet som röstades igenom är en avgiftshöjning från 100 kr per år till 50 kr i månaden per medlem. Orsaken är att många arbetare som är vana att betala till sosse-facket inte tror att de kommer att få “riktig” hjälp om priset bara är 100 kr per år. Husby arbetarcentrum har för närvarande t.ex. 18 medlemmar på en större arbetsplats i Stockholm. Styrelsemedlemmen som rekryterat dessa (och även andra) har flera gånger tagit upp problemet.

Mötet valde en styrelse där både gamla och nya styrelsemedlemmar ingår.

Tack för 2023 och den goda kampen hälsar vi från från Husby arbetarblad!

PS. Bilden har inget med årsmötet att göra. HAC tog inga bilder på årsmötet.