SD:s partiledare, den numera ganska oförskämt öppna fascisten Jimmy Åkesson har fått en ny idé. Efter att Liberalernas Martin Melin förra veckan kom med att människor med en viss klädstil ska kunna visiteras utan misstanke är det nu Åkessons tur. Nu ska människor som polisen misstänker har samröre med “kriminella” (personer med guccikepsar) kunna fängslas utan brottsmisstanke och utan rättegång. Att öppet förneka alla människors lika värde och ta bort folkets rättigheter har alltid varit fascismens (nazismens) politiska linje.

Hur länge dessa ska hållas inlåsta bestämmer polisen och det beror på vad polisen anses vara “behövligt”! Civil Rights defenders chefsjurist John Stauffer uttrycker, helt riktigt, att detta är väldigt allvarligt och att det är ett brott mot flera mänskliga rättigheter och hot ett mot “demokratin” (demokratiska rättigheter”). I en rättstat är principen om att man är oskyldig tills man blivit dömd en grundpelare som under vår högerpolitiskan regering sakta vittrar sönder.

Kommer vi att våga vara nära någon som ser “misstänkt ut” och  frågar om vägen? Hur ska jag veta att jag inte blir stämplad som tillhörande ett gäng? Måste jag låsa in min nyinköpta guccikepskopia i kassaskåpet för att inte bli fängslad?
Tänk om man köper en begagnad bil på blocket från någon man inte känner och denna person är misstänkt “gängkriminell”, kommer jag då att bli misstänkt och fängslad utan rättegång?

Åkessons förslag är ett hot mot folket och hans fascistiska gäng måste vi kämpa emot. En person med hans åsikter är mycket farlig i en maktposition och borde tystas och fråntas sin makt.

Vi, Sveriges befolkning, måste vakna och se vart politikerna tar oss!

Är vi redo att kämpa för våra rättigheter eller är friheten och människovärdet något som vi ska låta dem helt ta ifrån oss?