Under andra världskriget tvingade nazisterna judiska personer att bära en gul davidsstjärna på sina kläder för att skilja ut dem från resten av befolkningen. I snacket om “guccikeps” så utgår regeringen från samma fascistiska grundsyn som syftar till att diskriminera en minoritet utifrån yttre attribut.

Sociala medier översvämmas av olika klipp där Liberalernas Martin Melin (f.d. polis) säger att man troligen är kriminell om man bör guccikeps. Han påstår även att andra kläder kan markera att man är fotbollhuligan.  Tidigare har det även diskuterats ett förbud mot att bära slöja.  Får vilken dåre som helst bli politiker?

Regering och riksdag anstränger sig verkligen för att splittra folket i Sverige. Nu ska man stämplas man av samhället inte bara utifrån vilket bostadsområde man bor i, kön, utbildning, yrke, lön, nationalitet, utan nu även officiellt från statligt håll utifrån klädstil.

Martin Melin är även “kändispolis”, en person som gör sig känd på sociala medier  och som gillar att vara synlig för alla.  Han påstår att det är bra att polisen får visitera vem som helst utan misstanke om brott och att detta öppnar upp för att visitera utifrån kläder.

Lagen ska inte få användas av poliser bara för att man är av ett visst ursprung och han påstår även att han “vet” att polisen kommer att följa detta. Under vilken sten har Melin legat under senaste årtiondet?  Hur kan man missa den misshandel och tortyr många vittnat om att poliser utsatt personer med invandrarbakgrund för. Eller vet han vad som händer men, som den sadist han är, så tycker han det är bra?

Den facistiska väg som högerregeringen och riksdagen slagit in på blir bara tydligare och tydligare. Själva snortar de kokain på toaletten medan vi vanliga människor inte får klä oss som vi vill.

Vi måste visa vårt missnöje nu!

Sätter på mig mina Adidasbyxor och Guccikeps och går ut. Jag behåller dem på tills jag blir en 70 årig svensk tant bosatt i orten.

/ Erika Karlsson