Det är ingen överraskning att en del av våra representanter i partierna inte är helt laglydiga, men att vara drogpåverkad i maktens korridorer är något speciellt.

Skulle vi vanliga arbetare från förorten göra samma sak skulle hela personalstyrkan drogtestas och man skulle troligen förlora jobbet. Det är allvarligare när en person med makt har kontakt med langare än vi ”vanliga” människor.

Maktpositionen gör att politikerna kan bli tvingade att utföra kriminella handlingar som påverkar oss i befolkningen. Partiernakanslier där man funnit rester av narkotika är :Liberalernas, Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Sverigedemokraternas.

Nu borde det sättas kameror på toaletter och andra utrymmen där det kan förekomma droganvändning, införa drogtester på alla politiker, även på kommunal nivå.

Berörda politiker borde tvingas att be väljarna om ursäkt för att ha varit med och tagit beslut, påtända. Visitationszon kring kanslierna skulle ge polisen rätt att kroppsvisitera politikerna utan misstanke om brott. Ska vi i orten kunna utsättas för detta måste det även användas på makthavare som använder kokain på toaletten.

Kan droganvändandet ligga bakom alla dåliga beslut regeringen tagit de senaste åren?

Kurt Ivar Älvå