Många vi har träffat i Husby är oroliga för att det ska bli krig i Sverige. Micael Byden  (överbefälhavaren) gick som bekant nyligen ut och uppmanade att befolkningen ska förbereda sig för krig. Bris (Barnens rätt i samhället) blev nedringda av rädda barn som behövde lugnas.

Efter att ha läst om bakgrunden till skrämselpropagandan anser jag att risken för att Sverige ska drabbas av krig är liten. Det handlar om ett politiskt och ekonomiskt fulspel som regeringen sysslar med för att skrämma befolkningen så de kan göra det de vill.

USA vill tvinga de europeiska länderna att betala mer pengar till kriget mellan Ryssland & Ukraina. USA är inte nöjda med “Europas insats”. Detta trots att NATO:s krigsbudget är otroligt mycket större än Rysslands (se nedan).

Folket har blivit fattigare i Sverige och välfärden monteras ner sakta men säkert samtidigt som regeringen vill höja bidragen till krigsmaskinen. Allt har blivit dyrare, mat, hyra, högkostnadskort, drivmedel, precis allt som vi behöver för att leva ökar, allt utom våra löner i nämnvärd grad.

Kriget i Ukraina och ett eventuellt inträde i NATO kostar ofattbart mycket pengar för oss. Politikerna är rädda att befolkningen misstycker till att betala ännu mer pengar till krigsmateriel och krig som förs i andra länder och då blir storebror USA på dåligt humör.

Blir USA på dåligt humör kanske stödet till Sveriges NATO inträde fryser inne… Vi har snart val i Sverige. Naturligtvis kan regeringen förlora sin makt om befolkningen är missnöjda och då är det ett sätt att skrämma upp oss för att vi ska vara snälla och tysta och tro att regeringen gör allt för att skydda oss.

Krig handlar inte bara om utgifter. Svensk vapenindustri redovisar stora vinster, vinster som de tjänar på att sälja mer och mer vapen till länder runt om i världen. Den ökade försäljningen ökar statens intäkter som sedan går till att konstruera ny krigsteknik och mer pengar till Sveriges 500 miljardärer.

Sveriges vapenindustris försäljning till utlandet gav en vinst 2021 på 20,1 miljarder kronor och  2022 15,3 miljarder. Vapenindustrin har gjort en vinst på 60 miljarder kronor sedan Ryssland invaderade i större omfattning 2022. Sveriges vapenindustri är en av de stora vinnarna ,om Sverige, andra länder i Europa och NATO rustar för krig.

Tiden vi haft SD som vågspelare i vår blåbruna regering har ägnats åt att sprida rädsla och splittring. En politik som SD i kulisserna vill ha. Gör inte politikerna i regeringen som Åkesson och hans gäng vill, har de inte möjlighet att styra Sverige.

Kristersson har i dagarna uttalat sig om missnöje med att invandrare inte vill “försvara Sverige”. Jag undrar vilken källa han använt till det påståendet… Regeringen använder en härskarteknik som går ut på att splittra befolkningen för att öka sin makt, en enad befolkning är farlig och stark. Dessutom har den senaste tidens islamofobiska uttalanden och agerande från statens håll ökat splittringen.

Nej, det kommer inte bli krig i Sverige nu utan det är makten som vill manipulera folket för sina intressen och sin kapitalistiska ideologi.

/ Erika Karlsson