Mohammed kom till Sverige 2010 för att arbeta. Han hade hört att det var livet var bra i Sverige men han upptäckte snart att livet i Sverige är mycket hårt.

Snart efter att han kommit till Sverige så blev han bestulen på alla sina pengar och saker. Mohammed har diabetes och depression men har försörjt sig på arbete under alla år och aldrig haft problem polisen.

Mohammed fick problem med sitt uppehållstillstånd och har suttit förvaret i Märsta två gånger. Senaste gången låste de in honom i åtta månader i Märsta och han fick en advokat från centrala Stockholm som aldrig hörde av sig under åtta månaders tid.

Det slutade med att de släppte ut honom eftersom hans hemland, Algeriet, inte vill ta emot honom. Många algerier vågar nu inte åka tillbaka efersom myndigheterna har en mycket repressiv politik och “griper folk på gatorna”. Folk riskerar sina liv på extrema vis för att kunna ta sig därifrån.

Mohammed är elektroingenjör och har fått många bra förslag om anställning och gjort praktik men det har hela tiden strulat till sig på grund av uppehållstillståndet som Migrationsverket vägrar ge honom.

Många algerier upplever att EU-länderna använder Algeriets olja och gas men att de struntar i hur folket har det där.