Vi har tidigare uppmärksammat problemet med parkeringen vid Husby centrum och skyltningen som gör att många besökare får parkeringsböter. Svenska Bostäder har i flera år lovat att de ska lösa problemet. Kommer de nu till sist få “tummen ur”?

Efter nyår kommer Svenska Bostäder att sätta upp nya skyltar på övre parkeringsdäck eftersom det då kommer att vara 1 timmes gratis parkering med parkeringsskiva på alla parkeringsplatser permanent. Under många har det varit en blandning biljett och parkeringsskiva som gjort att massor av besökare helt i onödan får böter. Handlarna har tagit upp detta på möten med Svenska Bostäder i flera år och de har lovat så många gånger att lösa tills handlarna hånfullt har börjat prata om Svenska Bostäder som “skojare som driver med oss”. En handlare berättade att en av hans kunder var gravid och hon såg genom fönstret att hennes bil blev lappad vilket gjorde henne så upprörd att hon höll på att föda i butiken.

Svenska bostäder har även meddelat att laddstolpar kommer att installeras på övre parkeringsdäck. Arbetena ska vara klara den 22:a december 2023. Under den tid som arbetet tar kan man parkera 1 timme gratis med parkeringsskiva på alla parkeringsplatser. På de parkeringsplatser där installationerna görs får man parkera 1 timme med parkeringsskiva efter kl 16:00.