Här kan du inte bara göra dig av med saker utan hitta dolda skatter från leksaker till köksprylar, helt gratis. Det är en plats där återvinning möter kreativitet, perfekt för familjer med en pysselhörna för barn. 

Vi tog oss från vår favoritort Husby till Rinkeby för att titta på Återbruket. Återbruket ligger på Rinkebystråket 109 och där har det legat sedan 2022.

ÖPPETTIDER: tisdag-fredag kl 13-18, lördag-söndag kl 11-16

Du kan lämna saker som du inte längre behöver. De får inte vara större än att du själv kan bära den pga platsbrist. De tar även emot miljöfarligt avfall (målarfärg,olja mm).

Personalen tar hand om dina saker och sorterar dem för återvinning. Sakerna du lämnar och tar med dig hem , vägs och skrivs ner på ett papper för statistikens skull.

Det finns en avdelning i lokalen där du kan hitta saker som lämnats in och som du själv får ta utan kostnad. Där finns allt från leksaker, böcker, porslin, mattor mm. Vad som finns beror på vad folk har lämnat in.

Man tar inte emot kläder i nuläget men de kommer att ordna klädbytardagar från sista fredagen i januari 2024 dvs 26/1 2024 Personer som har kläder de vill byta kan besöka lokalen och byta kläder med andra som också är ute i samma ärende.

Ett utmärkt tillfälle om barnen vuxit ur sina kläder. Det finns även en pysselhörna inne i lokalen där barnen kan roa sig under tiden. Det kostar inget att gå in och titta och lära känna den trevliga personalen eller göra något bra för miljön och den privata ekonomin.

Den blå plast tratten på bilden kan man få hos Återbruket och används för att kunna hälla överblivet fett i en flaska som man sedan lämnar in till dem för återvinning.