I Kista finns ett kaotiskt studentboende som heter Unity. Studenterna har klagat en stökig boendesituation, en chef som vägrar ta tag i problemen och att Unity inte betalar enligt de avtal som finns.

Enligt hyresavtalet ska man få tillbaka pengar om man inte använder el och vatten för viss summa i månaden men hyresvärden betalar aldrig tillbaka några pengar även om hyresgästerna inte använt någon el eller något vatten alls.

En student blev i år också misshandlad av den lokala chefen på Unity och studenten flyttade hastigt ut. Hon blev lovad att få tillbaka depositionen och hyra för tid som hon inte utnyttjade lägenheten.

Ett bra tag efter att flyttat ut och efter att hon börjat kräva sina pengar så började Unity plötsligt ljuga om hon skadat lägenheten och fastigheten (sic!) och att de därför inte vill betala ut pengarna.

“Innan avflytt så orsakade hyresgästen skada på lägenhet och fastighet till ett värde på 12 977 sek”

Studenten har nu via Kronofogden fått sitt krav till tingsrätten. Domstolarna tenderar att vilja vara företag och andra makthavare till lags så hur det går där återstår att se.

Studenten uppmanar andra studenter som inte gillar att slåss och bli lurade att undvika Unity.