I torsdags och fredags i förra veckan var Österreichischer Rundfunk i Husby för att prata med hyresgäster om Victoriahem (Vonovia). Victoriahem ställer inte bara till ett helvete för hyresgästerna i Sverige utan i många länder vilket är temat för den film som de arbetar med.

I torsdags var journalisten Vanessa på plats i Folkets Husby och pratade med många hyresgäster och på fredagen gjorde filmteamet tre hembesök hos olika hyresgäster som fryser och lider i Victoriahems illa skötta lägenheter. Hyresgästerna berättade att Victoriahem snålar med värmen så att barnen i en del hem måste ha på sig tjocka kläder inomhus.

Filmteamet har varit i både Tyskland och Danmark och gjort intervjuer och som det verkar så går resan vidare till USA där de även kommer att träffa hyresgäster som bor hos Victoriahems (Hembla) tidigare ägare, Black stones, lägenheter. Filmen kommer att komma ut i januari nästa år.

På bilden ovan syns filmteamet när de intervjuade hyresgäster som gjorde en protest utanför Victoriahem. Nedan syns Vanessa tillsammans med en hyresgäst.