Fackförbundet SEKO har genom Postnord stoppat all utdelnng av post till Tesla. Tesla har stämt Postnord i Solna tingsrätt och kräver att Postnord ger dem all post som har samlats upp. Tesla vill att de ska straffas med böter på en miljon kronor om de inte lämnar ut posten.

Tesla (TM Sweden AB) krävde att tingsrätten skulle besluta att de skulle få rätt att hämta posten redan innan Postnord hade ens fått svara på stämningen. Det har domaren Patrik Alm i Solna tingsrätt nu sagt nej till.

Av stämningsansökan framgår att det är advokatfirman Setterwalls som hjälper Tesla i kampen för att de ska slippa teckna kollektivavtal och för att hindra organisering på arbetsplatserna överhuvudtaget. Elon Musk är uttalat emot att arbetare ska få organisera sig på hans företag.

Läs dokumenten från Solna tingsrätt här nedan.

https://usercontent.one/wp/husbyarbetarblad.se/wp-content/uploads/2023/11/Solna-TR-T-10724-23-Aktbil-18-BESLUT-e-postat-till-Postn-2.pdf

https://usercontent.one/wp/husbyarbetarblad.se/wp-content/uploads/2023/11/Solna-TR-T-10724-23-Dagboksblad-2023-11-29-2.pdf