En lokal taxichaufför väntade i tre timmar på kunder på Bromma flygplats. Till slut kom det en kund som hoppade in i bilen och han körde mot Segeltorp. Det var en bra körning men tyvärr så förstörde polisen allt.

När chauffören kom till Shellmacken på Ulvsundavägen så stod en polis där med lasermätare. Chauffören körde i 40 km/h i timmen men polisen stoppade honom och sa att körde i 56 km i timmen. Chauffören var säker på att han hållit hastigheten och han har kört i tolv år och bara fått böter en gång tidigare. Troligen har polisen riktat mätaren på bilen som körde om honom.

“Du måste skriva på annars annars du förlorar kunden”

Polisen sträckte fram en böteslapp och sa till honom att skriva på men han vägrade. Då blev polisen direkt arg och ville kontrollera alla hans papper i bilen och sa till honom att han skulle förlora sin kund om han inte skrev på. Chauffören vägrade ändå. Då gick polisen till kunden i bilen och sa “Det här tar lång tid så ta en annan taxi”.

Polisen har skickat ärendet till tingsrätten och de vill att han ska betala direkt men han vill ha en rättegång så att han kan berätta vad som hände. Han tycker att det är helt fel och farligt att polisen försöker att utpressa arbetare för att få som de vill.