En tidigare ostraffad man från Husby var ute och promenerade i Kista. Han såg då flera poliser som gjorde ett våldsamt ingripande mot en psykiskt sjuk person som han kände igen. Det såg brutalt ut och han sa till poliserna att ta det lugnt. Som en konsekvens av detta så gick poliserna till angrepp mot honom.

Poliserna handfängslade honom och la honom på mage och sparkade de honom i ansiktet och trampade honom även i ansiktet. Väl inne i arresten i Solna så gick poliserna in i cellen och slog honom med knytnävar och sparkade honom i ansiktet och på olika ställen på kroppen, t.ex. i ryggen.

Familjemedlemmar tog honom senare till läkare för röntgen och andra undersökningar och som tur var så hade han bara yttre fysiska skador. Läkaren på Järva närsjukhus blev chockad och sa att “det är därför jag aldrig fixat pass i Sverige, de är helt crazy”.

Mannen kunde inte sova på flera dagar och mår mycket dåligt och har gjort en polisanmälan mot polisen som nu har lagts ner.