Idag klockan 10:30 attackerade två rasister en kvinna från Husby vid Odenplan. Rasisterna gick till angrepp med en käpp och skrik och kvinnan fick fly från platsen.

Kvinnan som vi kan kalla Halima skulle åka för en förskola där hon skulle arbeta. Halima kom till en busshållplats vid Odenplan därifrån hon skulle åka till arbetet. På busshållplatsen satt två äldre personer, en man och en kvinna. De tittade förvånat på Halima när hon kom och de började skrika: “Vad gör du här i vårt land?”, “Varför är du här, hur kom du hit?”, “Stick härifrån!”. Halima började backa men rasisterna gick emot henne och mannen hade en käpp som han försökte slå Halima med.

Halima lämnade fort platsen och gick en lång runda för att komma tillbaka och ta nästa buss. Rasisterna var då borta och hon kunde kliva på bussen men kom för sent till arbetet.