Vi har återigen träffats för att diskutera situationen och kan konstatera att du inte har bjudit “in föräldrarna till möten” som du skrev i ditt svar till oss. Däremot så har du försökt att ta reda på vilka föräldrar som är engagerade i frågan genom att ringa till några enskilda föräldrar och du har kallat föräldravolontärer till ett “frukostmöte den 11/10 kl. 8:15-9.15”.

Många föräldrar upplever att situationen är ohållbar och överväger nu att byta skola. Detta särskilt mot bakgrund att det framkommit att biträdande rektor Linnea Linquist fullt ut lever ut sin rasistiska och islamofobiska agenda genom att samla barnen och fråga “om de ber hemma” och andra liknande frågor som kränker religionsfriheten eftersom syftet med frågorna är att ifrågasätta barnens och familjernas religiösa tro. 

Vi skulle vilja veta om det är du Elisabeth Österman som med full kännedom om hennes åsikter har anställt Linnea Lindquist?

Vi är mycket oroliga och det behövs ett öppet möte ordnas snabbt. Tiden måste vara mellan 17:00 till 19:00 så att alla föräldrar men inte Linnea Lindquist kan närvara. 

Vi förväntar oss ett svar på detta brev senast fredagen den 11 oktober så att vi kan avgöra hur vi kan gå vidare med frågan.

/ Hälsar 40 oroliga föräldrar som har träffats och diskuterat frågan

Läs föregående brev här.