Oroliga föräldrar har idag gått ut med ett krav gentemot Husbygårdsskolan: “Linnea är biträdande rektor på Husbygårdsskolan och politiskt aktiv och skriver bl.a. i Expressen. I tidningar och på nätet luftar hon sina tankar som ofta ligger i linje med Sverigedemokraternas islamofobiska åsikter. Hon har även en pedagogik som är skrämmande och farlig för barnen.

Enligt Linnea är det automatiskt ‘förtryck’ som måste fördömas om ett barn har slöja på sig. I Expressen den 22 september 2024 skriver hon att hon var rektor på en skola och att hon hörde ett samtal mellan en anställd och en mamma:

‘Hon skulle precis lämna sin dotter som var fem år gammal.  – Åh, hon har börjat med slöja, vad fin hon är, utbrast min medarbetare. Jag blev paff och undrade om jag verkligen hörde rätt. Jag tog in henne på mitt kontor och hon tittade på mig med en blick som sade ’vad är problemet?’. Det var mitt första möte med personal som omedvetet eller medvetet upprätthåller hedersnormer.’ (1). 

Att flickorna vill se ut som mamma kan hon inte tänka sig. Rasisten ser automatiskt tvång och förtryck när vi andra ser ett barn som ser upp till sin mamma.

Linnea skrev i Expressen den 11:e oktober 2023 att hon orosanmält ett barn som trampade på ett lands flagga: ‘Det blev samtal med eleven, som fick en utskällning efter noter. Föräldrarna kontaktades. En orosanmälan upprättades.’ (2) Att orosanmäla ett barn för att vara ‘arg’ på ett annat land kan utgöra brottet falsk beskyllning som kan leda till fängelse i upp till två år. Linnea beskriver själv hur hon först kränker barnet och sedan begår hon ytterligare ett övergrepp genom att göra en obefogad och olaglig orosanmälan till socialtjänsten.

Linnea skrev i Expressen den 2 juni 2024: ‘Skam och förödmjukelse är effektivt när elever missköter sig. När elever kallar någon för hora brukar jag be dem säga det framför sin mamma, på sitt modersmål.’ (3). Vi håller inte med om att ‘skam och förödmjukelse’ är en bra uppfostringsmetod och särskilt inte när det tillämpas av en person med rasistiska och islamofobiska åsikter. 

Kränkande behandling och diskriminering får inte förekomma i förskolor, skolor eller andra verksamheter som lyder under skollagen. Vi är mycket oroliga för vad Linnea Lundquist kommer att göra med våra barn.

Vi kommer aldrig acceptera att det finns personer som Linnea Lindquist som driver islamofobiska kampanjer i våra skolor. 

/ Hälsar 30 oroliga föräldrar som har träffats och diskuterat frågan”