En järvabo är aktiv inom den propalestinska studentrörelsen på Stockholms universitet. Studenterna har fortsatt sina protester, som påbörjades i våras, genom att sätta upp tält på universitetsområdet. Det dröjde inte länge innan en polis dök upp i tältlägret och visade ett automatvapen. När detta inte hade önskad effekt, började polisen bära bort de fredliga demonstranterna.

Polisen uppgav att andra regler för demonstrationer gäller i Stockholm jämfört med andra delar av landet. Igår, måndag 9/9, hände det igen. Studenterna satte upp tält på biblioteket och genomförde en manifestation. Deras krav är enkla: de vill att SU ska avsluta sitt samarbete med israeliska universitet.

Återigen gick det snabbt för polisen att komma till platsen för att avlägsna studenterna. Enligt uppgifter på sociala medier är åtta personer misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten.

Det är ironiskt att polisen har tid att ingripa vid manifestationer, men om man drabbas av inbrott eller andra brott, är de ofta förhindrade att komma. En av de bortburna var en medlem i Socialt Center, en person som vågar stå upp för sina åsikter och kämpa för dem. Vi behöver fler som honom.

Koranbrännarna kan i yttrandefrihetens namn sprida hat mot muslimer, men fredliga människor som kämpar mot folkmord och apartheid tystas.