I stället för att evakuera de boende, som det tidigare planerades, bestämde Svenska Bostäder att de skulle genomföra omfattande renoveringar medan hyresgästerna fortsatte att bo kvar. Stora problem har uppstått till följd av detta speciellt för personer med hälsoproblem eller nattarbete som behöver sova på dagtid. Många upplever svårigheter att leva sitt liv som vanligt på grund av buller och byggande. 

En träff organiserades där 15 personer bosatta i Oslogatan hade möjligheten att uttrycka sin frustration. Svenska Bostäder mottog klagomålen från Oslogatan genom Jonis Awad, engagerad i Hyresgästföreningen på Oslogatan. Problemen upplevs som betydligt värre när det nu framkommit att genomförandet av stambyten kommer medföra en vattenavstängning, vilket i sin tur skulle tvinga de boende att dela på gemensamma dusch och toalettutrymmen. 

Jonis Awad  påpekar att detta är särskilt problematiskt för de stora familjerna som bor på Oslogatan. Awad menar att många anser att löftet om hyressänkning på 5% till följd av störningar vid balkongrenoveringar inte är tillräckligt. Svenska Bostäder bör betala för att undvika genomförandet av renoveringar med kvarboende helt och hållet. Ytterligare frustration bland de boende kan förväntas då hyrorna väntas höjas ännu mer efter att stambytet genomförts.

Jonis Awad säger att trots alla försök under de senaste två åren har de inte lyckas få hjälp från något håll, inklusive Stockholms stadshus, Vänsterpartiet eller Clara Lindblom som är ordförande för familjebostäder samt Stefan som är VD för Svenska Bostäder.