Hyresvärdarna har återigen tagit ett steg mot att chockhöja hyrorna med hela 15% från den 1 januari 2025. För en hyra på 10.000 kr/mån innebär detta en ökning med 1.500 kr – en drastisk och orimlig förändring som påverkar många hyresgäster.

En oroväckande trend

Under flera år har Hyresgästföreningen tyvärr gjort det möjligt för hyresvärdarna att sätta sina medlemmar i en svår ekonomisk situation genom dåliga avtal. Smärtgränsen har länge överskridits, med ett oacceptabelt vattenavtal och renoveringar som leder till höga hyror. Nu vill hyresvärdarna återigen gräva djupt i hyresgästernas fickor.

Demonstration för rättvisa

För att sätta stopp för dessa orimliga höjningar och kräva 0% hyreshöjning anordnar Ort till Ort en demonstration lördagen den 12 oktober kl. 14.00 på Medborgarplatsen. Detta är ett tillfälle för alla hyresgäster att samla sina röster och stå enade mot orättvisorna.

Ju fler som kommer, desto starkare blir vår röst. Det är dags att vi gemensamt står upp för våra rättigheter och visar hyresvärdarna att vi inte accepterar dessa orimliga krav.

Tillsammans kan vi göra skillnad. Låt oss visa att vi står enade i kampen för rättvisa och rimliga hyror!

DEMONSTRATION MEDBORGARPLATSEN LÖRDAG 12 OKTOBER. KL. 14.00

/ Husby arbetarblads redaktion