Vårdförbundet ingick ett avtal med Region Stockholm i vilket anställda inom vården som mest får sänkt arbetstid med 4 timmar i veckan men detta gäller inte alla. En löneökning på 3,05% ingick också i avtalet. Arbetstidsförkortningen gäller bara 8-10% av medlemmarna i Vårdförbundet. Ett skralt resultat efter en strejk som påverkat många anställda och sjuka.

Samtidigt som representanter för Region Stockholm uttalat att strejken är samhällsfarlig uttalar sig statsminister Ulf Kristersson att det inte finns någon vårdkris. Vårdkrisen är uppenbar för alla som på olika sätt behöver vård. Långa vårdköer och dålig bemanning och personalbrist är ett stort problem för alla de som inte är som Uffe och har råd med privat läkarvård. Bristen på personal leder till stress vilket i sin tur leder till osäker, bristfällig vård, feldiagnoser m.m.

Kristerssons uttalande kan kännas som en spark i ansiktet för alla som inte tjänar 198 000 kr i månaden som Kristersson gör. Personer som knappt har råd med kostnaden för läkare och medicin blir hånade av Ulf. Regeringen avsätter miljarder till krig men låter inte bara sitt eget folk vara fattiga utan förnekar även folket en dräglig vardag.

Bort med de privata företagen i vården och in med mer pengar så vi slipper lida i brist på vård. Vi har betalat detta med våra skattepengar. Sluta skyla över verkligheten. Vårdpersonalen flyr sina yrken eller flyttar till Norge där de tjänar mer och har bättre förutsättningar.

Uffe sluta ljuga!